Във всеки един случай трябва да свалят главата. Достатъчно главоблъсканица. И не знам защо, ама май изпускателните клапани по - често се случва да пострадат.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Скъсан ангренажен ремък? Какво следва?
Collapse
X
-
Ремонта ще е към 800+ лв без смяната на вариатора.
Ремонта на главата + 16 клапана, пасване, гумички и т.н. към 300 лв.
Гарнитури - 50-70 лв.
Консумантиви 500 лв масло, филтри, ремъци, ролки и вариатор КИТ и това е положението.
Сложи и още нещо и си 1000 лв.
Успех при ремонта и си я направи качествено.
Edit: смени си и водната помпа!!!Last edited by georgyg; d.m.y г., 13:25."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеРемонта ще е към 800+ лв без смяната на вариатора.
Ремонта на главата + 16 клапана, пасване, гумички и т.н. към 300 лв.
Гарнитури - 50-70 лв.
Консумантиви 500 лв масло, филтри, ремъци, ролки и вариатор КИТ и това е положението.
Сложи и още нещо и си 1000 лв.
Успех при ремонта и си я направи качествено.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеТе ъва е истината
Просто при мен ремъка се скъса на 40000 км изминат пробег (не се скъса, изрони се).
Затова вече се замислям за 1.3 Mjet с ВЕРИГА"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеПо принцип са издълбани буталата и на ръка като се върти мотора не опират никъде. Не знам какво става по време на работа. Единсвеното което може да се случи е повдигачите да избутват клапаните повече когато се напълнят с масло под налягане.
Другото е да се скуса биела или болт и от удара да се скъса и ремъка и по това после да се съди, че проблема е от ремъка. Тоя ремък не се къса току така по принцип.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеА замиислил ли си какво става като се завърти вариатораDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Благодаря на всичкиДнеска явно няма да могат да я отворят но в най-скоро време се надявам това да стани. Човека който ще я оправя е бащата на приятелката ми и смело много да кажа че ги разбира много нещата.
Така че остава единствено да се моля да не е нещо много сериозно.
Last edited by zombiran; d.m.y г., 16:45.
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКакво става? Отваря клапаните по-рано. Да не би да ги отваря повече?156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеАко не е зацепена както трябва ще ги удари в буталата. Ако всъщност съм разбрал добре предния пост казваш че клапаните не удрят в буталата при каквато и да е центровка на място като се завърти вала и се премести от вариатора с 25 градуса отварянето на клапана става по рано а всмукателните клапани започват да отварят преди ГМТ т.е. в ГМТ отварянето на клапана ще е по голямо няма да е 0,3 мм а ще е 3,3ммDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
По принцип удря клапани със сигурност,но винаги има едно НО.Преди време един джамбаз докара в сервиза 145ца тс със нито един зъб по ангренажният ремък.Реших да проверя дали човека е късметлия,оказа се че е.Колата запали и си върви без никакви грижи.
Но в същото време съм виждал и 8 криви клапана.
Въпроса е на късмет,но е по добре да се подготвиш за скъпия вариант.
Comment
-
Нещо бъркаш при положение че максималния лифт на клапана е 9,5 мм няма как де не удари в буталото скосенията в буталото не могат да поемат такова повдигане на всмукател ния клапан е не повече от 3-4 мм а от челото на клапана до края на главата е 0,5 и гарнитурата е около 1мм не се вързват работите пак ще удари да не говорим че скосенията на изпускателните са много по малки а лифта им пак е 9,5 . Не мисля че хлабината в повдигачите е повече от 0,4мм156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеНещо бъркаш при положение че максималния лифт на клапана е 9,5 мм няма как де не удари в буталото скосенията в буталото не могат да поемат такова повдигане на всмукател ния клапан е не повече от 3-4 мм а от челото на клапана до края на главата е 0,5 и гарнитурата е около 1мм не се вързват работите пак ще удари да не говорим че скосенията на изпускателните са много по малки а лифта им пак е 9,5 . Не мисля че хлабината в повдигачите е повече от 0,4ммDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеАми как да удари като клапаните са прибрани горе като не се върти разпределителния вал.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment